Gedragsbegeleiding

Soms gaat het even niet zoals je graag zou willen en vertoont je hond gedrag dat je hem of haar liever niet ziet doen. Een slechte dag hebben we allemaal wel eens maar zodra het structureel wordt en het voor jou, je omgeving of voor je hond zelf een écht probleem gaat worden, dan wordt het anders. Dan is het van groot belang hier iets aan te doen. Of het nu gaat om trekken aan de lijn, niet komen wanneer je je hond roept, (geluids-)angst, agressie/uitvallen naar mens en dier, niet alleen thuis kunnen zijn, onzindelijkheid of ander ongewenst gedrag, alle probleemgedrag heeft een oorzaak.

 

Hoe werkt gedragsbegeleiding?

Als gediplomeerd gedragstherapeut is het aan mij de taak om, samen met jou, die oorzaak (het ontstaan) van het probleemgedrag te achterhalen. Nadat je via email met mij contact hebt opgenomen krijg je een vragenlijst toegestuurd die je mag invullen en terugsturen. Dit dien je uiterlijk 2 weken voor het ingeplande consult (huisbezoek waarbij ik jou en je hond kan zien) te doen. Tijdens dit consult kan ik nog eventuele, voor mij ontbrekende maar noodzakelijke, informatie aanvullen. Vervolgens ontvangt je van mij een verslag (analyse & diagnose van het probleemgedrag) en een plan van aanpak (therapieplan, mogelijk met oefeningen), waarmee je zelf aan de slag gaat. Na een afgesproken termijn bekijken we samen de vorderingen om indien nodig nog te kunnen bijsturen.

 

Extra ondersteuning/begeleiding

Zelf aan de slag gaan kan best moeilijk zijn, zeker op momenten dat je twijfels hebt of dat het toch allemaal niet zo gaat zoals jij verwacht had. Het is altijd mogelijk om langer begeleiding te krijgen in de vorm van privélessen zodat je onder begeleiding van mij aan het probleemgedrag kunt werken. Vraag hier gerust naar indien je dat wenst.
 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.